سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شهود

بسم الله الرحمن الرحیم

بحث بر سر اطاعت و فرمانبرداری خدا بود که اطاعت  همان عبادت و زندگی و اعمال خالصانه برای خدا با در نظر گرفتن رضایت خدا و پرهیز از معصیت خدا است.تنها چیزی که میتواند انسان را به قرب خداوند برساند چنین اطاعتی است و وقتی انسان به مقام قرب رسید به مقام خلیفه اللهی میرسد یعنی اراده او اراده خداوند میشود که البته هرکسی نمیتواند درک کند که انس با خدا چه لذتی دارد این غذای معنوی فقط مخصوص خواص است.امیرالمومنین میفرماید من در خیبر را با قدرت روحانی ام کندم نه با قدرت جسمانیم این قدرت روح و جسم در پرتو اتصال به نور خداوند است اما انسانها خود را گم کرده اند نمیدانند چه قدرتی در این تن نهفته است که اژدهای نفس روی آن چمباتمه زده است و نمیگذارد این توان بروز یابد در واقع قدرت اصلی انسان ا زخداست.

عبودیت مقامی بالاتر از اطاعت است عبادت خالصانه انسان را به اطاعت میرساند و اطاعت با خلوص و با استمرار انسان را به مقام عبودیت میرساند و عبودیت یعنی عبادت خداوند در مرتبه و درجه عین الیقین . در این درجه از یقین همه وعده های غیبی را با چشم دل مشاهده میکند. اولین مرحله عبودیت یا حقیقت بندگی این است که بدانیم انسان مالک هیچ چیزی نیست و همه چیز از خداست با این اعتقاد او هر آنچه که خدا به او عطا کرده در راه رضای خدا صرف میکند

(کلمات قصار نهج البلاغه 95)
ادامه مطلب

نوشته شده در دوشنبه 89 اسفند 2ساعت ساعت 11:11 عصر توسط خانم سخائی| نظر بدهید

تو هم احتمالا مثل من گاهی احساس میکنی روحت خسته شده از همه چیز دلزده شدی و دلت می خواد توی یه موقعیت متفاوت باشی توی اینجور مواقع چکار میکنی؟

من توی این مواقعی که دلم ناآرومه و بی قراری می کنه تمام زندگیم به هم میریزه مثل یه پرنده توی قفس خودم رو به در و دیوار میزنم تا شاید روزنی برای خلاصی از این حالت زجرآور پیدا کنم اما توی اون موقعیت انگار فکرم توی یه حصار گیر افتاده راه حل بهم نمیده!

کاش توی اون موقعیت این راه حل ساده رو که امروز که در آرامشم بدست آوردم میتونستم بکار ببندم همون راه حلی که اگه توی تموم زندگی میشد سرمشقم هیچ وقت به بن بست نمی رسیدم . راستی وقتی خوب فکر میکنم میبینم که راه حل همیشه کم یا زیاد با من بوده این منم که همیشه اونو دست کم گرفتم امروز از اون روزایی بود که بعد از مدتی از خواب بیدار شدم و تصمیم گرفتم کارهای خوبی که بلدم رو انجام بدم یکی از سخنرانی های استادم رو گوش دادم که یه سلسله مباحث در مورد عبودیته انگار آب روی آتیش بود . بحث بر سر این بود که چطور باید با خدا ارتباط داشته باشیم که واقعا به حالمون فایده داشته باشه خلاصه مطالب رو اینجا مینویسم که همیشه پیش چشمم باشه موضوع اول فایده اطاعت خداست تاثیرگذار مطلق در این عالم خداوند است بنابراین شفای همه دردهام در دست اوست دوم برای غنای روح به غنی مطلق نیازمندم و سوم اینکه ملاک قبولی کارهای من این است که در این کار رضایت خدا رو در نظر گرفته باشم و اون کار در جهت فرمانبرداری خدا باشه که این همون اطاعت پروردگاره .

نکته خیلی مهم:هر اطاعتی عبادت است اما بعضی از عبادت ها اطاعت از خدا نیست و اون چیزی که باعث ترفیع درجه مومن میشه در نظر گرفتن رضای خداست.

این نکته از این جهت مهمه که من مثلا میرم زیارت امام رضا اما با یک گناه عبادتم رو زائل میکنم و همونجا تیر به قلب امامم میزنم چون این گناه نشون میده که عمل من از روی اخلاص نبود و منو بالا که نبرده هیچ از یک گناه ساده هم منو باز نداشته. پس عبادت بدون اطاعت همه جانبه از خدا و ولایت اهل بیت(ع) ارزشی نداره و به ولایت هم نمیتونم برسم مگه با عمل صالح و ورع.ورع یه پله از تقوا بالاتره ورع پرهیز از شبهه هاستیعنی به چیزی که ذره ای در اون شک داری نزدیک نشو.

ای خدا

من از شراب چشم تو گر مست می شدم

فارغ از این جهان و هر چه در او هست می شدم



نوشته شده در یکشنبه 89 اسفند 1ساعت ساعت 3:40 عصر توسط خانم سخائی| نظر بدهید
طبقه بندی: عبودیت

این نوشته را به عنوان یک مخاطب عادی فیلم مینویسم سریال "تبریز در مه"ساخته آقای محمد رضا ورزی را از ابتدا دنبال کردم چون سریال قبلی ایشان "سالهای مشروطه" به برهه مهمی از تاریخ ایران به خوبی پرداخته بود و من مشتاق دیدن کار بعدی ایشان بودم اما تبریز در مه به هیچ عنوان توقع مرا برآورده نکرد و این سریال را یک عقب رفت آشکار میبینم چرا که برهه زمانی انتخاب شده از نظر تاریخی نکته نابی برای مخاطب ندارد و هیچ نگاه نو و هوشمندانه ای به نقش استعمار گران و حتی جامعه ایران در آن دیده نمی شود.از این نکته بسیار مهم هم که بگذریم به نحوه پرداخت سریال بازی بازیگران و حتی انتخاب آنها و پرداخت شخصیت ها و جامعه ایران نقد جدی وارد است.

سوال اول از سیما و شخص کارگردان این است که لزوم پرداختن به این بخش از تاریخ ایران در چه بود آیا همه اولویت ها به نمایش در آمده بودند و تنها نقطه کور تاریخ نقش عباس میرزا بود .و حالا که این هزینه ها را به ملت تحمیل میکنید چرا اینقدر ضعیف!! سالهای مشروطه این بازی های دوربین و دلقک بازی ها را نداشت اما به مراتب قابل تحمل تر بود حداقل این بود که احساس میشد شعور مخاطب جدی گرفته شده است اما در این سریال متاسفانه امید مخاطب برای دیدن یک کار جدی تاریخی کاملا به یاس مبدل می شود.

بررسی اجمالی در مورد شخیت اصلی سریال عباس میرزا ما را به یک نکته تامل بر انگیز میرساند.عباس میرزا فرزند فتحعلی شاه قاجار که در این سریال سعی فراوانی شده که از او یک اسطوره و قهرمان بسازند که البته موفق هم نیستند عنصری است نو گرا که در حرکتی شگفت آور با تساهل به سلطه مستشاری بیگانگان تن میدهد و از عموم مردم نیز این تسلیم را میطلبد او آیاتی از قران کریم را در میان ارتشیان با این تفسیر منتشر میکند که پیامبر اسلام نیز به شیوه اروپاییان میجنگیده است.یکی از روحانیون همسو با اودر راه اصلاحات چنان به پیش میتازد که پرچم های تدارکی انگلیس برای ایرانیان را ستایش کرده و از ارتشیان می خواهد آن پرچم را بسان پرچم اسلام انگاشته در راه آن جان ببازند.

همین چند جمله در مورد شخصیت اصلی سریال که کارگردان سعی دارد با درگیر کردن احساسات مخاطب از او عنصری  وفادار به ملت بسازداین سوال را در ذهن مخاطب ایجاد میکند که در پس جریان فیلم سازی در این کشور چه میگذرد! سینما و تلویزیون ما گرفتار چه تونل هزارتویی شده که توان خلاصی از آن را ندارد. تساهلی که از سالیان دور خائنین در این مملکت رواج دادندو در دوره اصلاحات به اوج خود رسید چنان افکار را مشوش و اذهان را منحرف نموده که امروز کارگردانان ما با کمال وقاحت به خود اجازه میدهنداصلی ترین مسلمات اعتقادی را زیر سوال ببرند و پول مردم را صرف بافته های ذهن کج اندیش و نا کارآمد خودکنند .

و امروز در جشنواره فجر از کسانی تجلیل میشود که جز برای اهالی سینما برای هیچ فرد متعهدی این تجلیل قابل توجیه نیست و فیلمی با بیش از دو میلیارد تومان هزینه از شخصیت امام خمینی را وارد جشنواره میکنند که صدای اعتراض اهالی مطبوعات را هم در می آورد چه رسد به مخاطب ارزشی سینما.

و در آخر مگر جز این است که اصل کار صدا و سیما بر نیاز جامعه و مخاطب است و اگر بر این اساس برنامه ریزی نکند در واقع اصل و اساس خود را زیر سوال برده پس چه بهتر که تعریف درستی از نیاز ارائه شود .این عدم تعریف درست است که برنامه سازی در سینما و تلوزیون را به مسیر انحرافی میبرد و مخاطب را نیز در سردرگمی همیشگی بین انتخاب نگاه میدارد.



نوشته شده در یکشنبه 89 اسفند 1ساعت ساعت 2:49 عصر توسط خانم سخائی| نظر بدهید
طبقه بندی: سینما و تلوزیون

مرجع دریافت قالبها و ابزارهای مذهبی
By Ashoora.ir & Night Skin